Drobečková navigace

Kuchařský titul BernardChef 2025 putuje do Karviné

31. 1. 2025

Titul BernardChef 2025 pro mladé talentované kuchaře získala Natálie Rohalová ze SŠ Dakol v Petrovicích u Karviné. O vítězce rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem renomované jihlavské restaurace Tři Knížata Pavlem Marešem. Finále soutěže se odehrálo v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.

Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin. Pro tentokrát to bylo kachní prso, uzený losos a pastinák, na místě pak měli spotřební koš, ze kterého si museli na místě vybrat a rozhodnout, co uvaří.

Natálie Rohalová připravila jako předkrm lososový tatarák s kapary, šalotkou a asijským dresinkem na máslovém toastu, jako hlavní chod porotě předložila kachní prso s pastinákovým pyré na pomerančové omáčce s nakládaným zeleným pepřem.

Druhé místo do Žďáru, třetí do Frenštátu

O titul BernardChef bojovali čtyři finalisté, kteří se do nejužšího výběru probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Druhé místo získala Natálie Heralová ze SŠ gastronomické A. Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou, bronz si odvezl do Frenštátu pod Radhoštěm student tamní hotelové školy Matyas Vrečka.

Soutěž jako podpora gastronomie

Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech trpí odlivem personálu do jiných oborů. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Finalisté si vysoutěžili špičkové kuchyňské nože značky Dick, pivo na rok zdarma, certifikáty o účasti v soutěži a nabídku stáže ve stylové Pivnici Na Štokách.

V čele poroty zkušený profesionál

Předsedou poroty byl Pavel Mareš, majitel a šéfkuchař renomované jihlavské restaurace Tři Knížata, jeho zástupcem byl Michal Koreš, šéfkuchař Pivnice Na Štokách, dále majitelka gastronomického centra Gurmandie a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.

Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři. Finále se odehrálo ve Sládkově sále Návštěvnického centra Bernard v Humpolci.

 

Radek Tulis

tiskový mluvčí

mobil: +420 603 869 596
e-mail: radek.tulis@bernard.cz | web: www.bernard.cz | FB: www.facebook.com/bernard.cz


Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.

Vítejte v Rodinném pivovaru Bernard

Nastavení cookies: Aby web fungoval, jak má

Chceme, aby pro vás bylo procházení webu co nejpříjemnější. Proto používáme soubory cookies, které ho pomáhají neustále rozvíjet a zlepšovat. Navíc nám a našim partnerům umožňují zobrazovat relevantní obsah jen pro vás. Ke zpracování některých cookies potřebujeme váš souhlas, který nám dáte kliknutím na „Povolit všechny cookies“. Nastavení si můžete kdykoliv upravit. Poskytnuté informace jsou v bezpečí a nedostane se k nim, kdo nemá. Více najdete na stránce Informace o cookies.

Nastavení cookies

Zde si můžete nastavit, jaké soubory cookies budeme zpracovávat. Více informací najdete na stránce Informace o cookies.

Technické cookies

Vždy zapnuto

Jsou nutné k tomu, abychom vám zobrazili naše webové stránky a fungovaly vám tak, jak mají. Tyto cookies jsou povinné a nelze je vypnout.

Analytické a marketingové cookies

Analytické cookies

Pomáhají analyzovat, jak fungují naše webové stránky z hlediska chování návštěvníků a podle toho web případně přizpůsobovat a měnit.

Marketingové cookies

Díky těmto cookies můžeme my nebo třetí strany po vaší návštěvě přizpůsobit nabídku našich služeb. Tato nabídka se vám potom může zobrazovat i mimo naše webové stránky.