odlišujeme
Suroviny
Vlastní zdroje
Základní suroviny pro výrobu piva si zajišťujeme sami.
Slad máme z vlastní sladovny v Rajhradě u Brna. Připravujeme ho tradičním humnovým způsobem. Je náročný a nákladný, ale pro pravý český ležák ten nejvhodnější.
Přímo v pivovaru v Humpolci si produkujeme vlastní čerstvé kvasnice.
Používáme vodu z našich vrtů, která má pro vaření piva ideální vlastnosti.
Správnou hořkost a vůni dávají našemu pivu nejkvalitnější odrůdy českého chmele.
Nejdůležitější složkou piva Bernard je láska a poctivé řemeslo. Kvalita piva a dobré vztahy jsou pro nás důležitější než velikost produkce a zisk.
Tradice
Výhoda i závazek
Pivo vaříme po svém z vlastních kvalitních surovin a s láskou k řemeslu.
Používáme moderní technologie, ale zároveň ctíme tradiční postupy. Ruční práce je stále důležitou součástí výroby našeho piva.
Nespěcháme. Pracujeme poctivě. Vaříme na dva rmuty, na čtyřikrát chmelíme, oddělujeme hlavní kvašení a dozrávání v ležáckém sklepě.
Zrání
Chce to čas
Než se uvařené pivo dostane až k vám, chvíli to trvá. Nejprve kvasí a potom několik týdnů až měsíců tiše zraje ve sklepích. V ležáckých tancích získává pivo říz a zakulacuje se mu chuť.
Je to časově náročné, ale poctivé. Přesně tak děláme pivo rádi.
Mikrofiltrace
Nepasterujeme. Filtrujeme
Zralé pivo filtrujeme přes speciální mikrobiální filtr, který zachytí všechny mikroorganismy. Pivo tak nemění svou vůni, barvu ani chuť, uchovává si všechny výživné hodnoty, vitaminy a minerály.
Rodinný pivovar Bernard ležáky nepasteruje.
Dostává se k Vám skutečně poctivé pivo, o které jsme se dlouho a pečlivě starali.
Poslání
Vlastní cestou k poctivému českému pivu
Rodinný pivovar Bernard je svůj. Nejednou prošlapal nové cesty, ze kterých jsou dnes dálnice hlavního proudu.
Lidé v pivovaru vytrvale jdou za stejnou myšlenkou – vařit co možná nejlepší, poctivé české pivo, budovat kultovní značku a pěstovat dobré vztahy se zákazníky i mezi sebou.